Sine moj dragi, ovo su tvoji pravi roditelji, i braća koja željno žele da te vide i upoznaju. Crni dečko sa slike je tvoj brat i to brat blizanac. U Loznici 1991. godine rodila vas je majka žive i zdrave, dobili ste najbolje ocjene po rođenju.

Mogla vas je zajendo gledati samo tri dana, a poslije toga su vas hitno prebacili u Beograd u večernjim satima. Bila sam uplašena, pitala sam doktore i sestrice zašto nas tako iznenada prebacuju u drugu bolnicu, a oni su rekli da se se nagutao plodove vode, a u Loznici nisu imali aspirator da to iscrpe. Tek sad shvatam koja je to laž bila.

Ovo su samo neke od riječi majke Snežane koja dolazi iz Malog Zvornika, a koja je ubijeđena da je jedan od njenih sinova ukraden u porodilištu 1991. godine.

”U to vrijeme živjeli smo u mjestu Crnča , koje se nalazi u opštini Ljubovija. Sve ove godine, neumorno te tražim sine moj. Ne želim i ne mogu da umrem, a da te predhodno nisam zagrlila i ugledala. Zamolila bih sve ljude koji žele da mi pomognu da pronađem sina da to i učine. Dovoljno je da vidite na ulici nekog mladića koji liči na drugog sina i da me kontaktirate.

Oni su dvojajčani blizanci, a ti si kao beba bio plav. Nikad te nikom ne bih dala. Rekli su mi da su preminuo , a kada sam tražila tvoje tijelo niko mi ga nije dao. Iako imam sve papire iz bolnice, ja sam idalje ubijeđena da si ti živ, i da su te dali nekoj drugoj porodici. Voli te mama tvoja!”- napisala je Snežana na svom facebook profilu.

Nada se da će pronaći svog sina kojeg su ukrali i vjerovatno prodali drugoj porodici, jer ima mnogo takvih slučajeva tokom 90-tih godina prošlog stoljeća.