Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Dušica otišla u Njemačku da zaradi novac: ”Srpska porodica je u pitanju, trebalo je da čuvam dete: HVALA BOGU DA SAM SE ŽIVA VRATILA!” Evo šta su joj tamo uradili.. – Alternativa

Zadnjih nekoliko godina , mnogi ljudi pokušavaju na razne načine da pronađu neki posao u inostranstvu, prvenstveno u Njemačkoj. Ima onih koji su uspjeli lako da pronađu poslodavca koji je odgovoran i striktno navodi šta mu je potrebno dok ima i onih koji nisu imali baš sjajno iskustvo.

Jedna od njih je i Dušica Maksimović koja ima 42. godine, a koja je željela baš kao i mnogi drugi, da pronađe idealan posao za sebe u drugoj zemlji.

”Samo trebam svaki dan da se zahvaljujem Bogu kad sam uspjela živa da se vratim svojoj kući. Još uvijek ne znam da li sam zdrava, ali svakakao da ću uskoro i to provjeriti, ali želim da sa drugim ljudima podijelim svoju priču. Na slavi sam se vidjela sa jednom rođakom, koja mi je rekla kako je njenim kumovima ppotreban neko pouzdan za posao, odnosno da im čuva dijete dok su oni na poslu. Dijete je imal dvije godine, a ja bih imala obezbjeđenu platu, smještaj i hranu, te putne troškovi oni pokrivaju.

Nisam htjela da prihvatim posao jer sam morala svaki mjesec da dižem lijekove, ali Sanja me je uvjeravala da trebam pokušati i da budem barem 6 mjeseci,iako sam ja znala da imam pravo na samo 90 dana u komadu. Međutim, ona mi je govorila kako može na granici da mi sredi sve, da se ništa ne plašim.

Oni su imali dvoje djece i Sanjina prijateljica se ljutila na mene kad nešto ne uradim sa starijim sinom, iako nije bio dogovor da se brinem o njemu. Jedno jutro je samo ustala i otjerala me iz stana. Pobacala mi stvari. ”- ispričala je Dušica.