Na našim prostorima jedan od definitivno najkvalitetnijih ženskih vokala jeste Marija Šerifović, koja potiče iz ugledne porodice, gdje joj je majka također izuzetna pjevačica. Verica je odavno poznata, i cijenjena među publikom i kolegama, a iza sebe ima mnogo hitova.

Marijin otac Rajko isto se bavi muzikom, odnosno on je harmonikaš. Danas ćemo upravo da se posvetimo njemu.

Po pisanju mnogih srpski medija, njen otac Rajko trenutno se nalazi u Domu za starije osobe, ali nažalost njegovo zdravstveno stanje je jako loše. Navodno je Marija ta koja ga je poslala u dom, jer ne može o njemu da se brine 24 sata, a njegovo stanje zahtjeva takvu brigu.

Vremenom je došlo do razvoja ozbiljnijih komplikacija, zbog čega su mu ljekari morali amputirati prst na nozi. Od kako joj je otac napustio porodičnu kuću, ni Marija često ne odlazi u Kragujevac, a komšije su nam otkrile kako je prije dolazi svake sedmice.

Nadamo se da će se Rajko što prije oporaviti, a Marija je neko ko je uvijek svima pristizao u pomoć, bez obzira o kome se radi. Ova situacija sa ocem ju je mnogo potresla, zbog čega se više i ne eksponira tako često.