Supruga Aleksandra Vučića , Tamara Vučić jedna je od rijetkih osoba koje su prve dame, a koje ne vole previše da se eksponiraju u javnosti. Iako je žena presjednika Srbije, ona još uvijek ide svakodnevno na posao i obavlja svoje dužnosti.

Pokazuje da iako je prva dama Srbije može da bude jedna normalna osoba. Vikend voli da provodi sa svojom porodicom a najviše sa djecom , dok se brine i o svim kućanskim poslovima. Pored posla uključena je i u nekoliko dobrotvornih organizacija, u kojima je već dugo član i pomaže im, a velika podrška joj je i Aleksandar koji daje novčane pomoći.

Nekoliko puta smo imali priliku da vidimo i Aleksandra na humanitarnim događajima, dok nju ne viđamo toliko često s njim na raznim prijemima i događajima na kojima prisustvuje, jer nema dovoljno vremena za to. Srpska javnost nema tako često priliku da vidi prvu damu Srbije, a još rijeđe se par Vučić pojavljuje zajedno.

Posljednji put su se pojavili zajedn kada se desio prijem američkog veleposlanika,, zatim kada se desio Američki dan mode koji se obilježava svugdje u svijetu. Ona je tada pojavila se u prekrsnoj haljinici, a iskoristila je priliku i da otpleše jedan ples sa američkim veleposlanikom. Presjednik Vučić ponekad iskoristi priliku da se slika sa svojom ljepšom polovinom.

Modni kritičari su uglavnom primjetili da prva dama nosi kolekciju Gucci, čije haljinici koštaju po nekoliko hiljada eura. Nakon što se pojavila u ovoj prelijepoj haljinici mnogi su se pitali koliko li je ona koštala , te da li je vrijedila čitavo bogatstvo!?