Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Evo šta trebate uraditi ako vas napadne pas! Ova riječ vas može jedino spasiti! – Alternativa

Dosta ljudi voli pse, dok ima i onih koji ih se jako plaše, pa ako ih sretnu na ulici bježe od njih što dalje mogu. Postoje razne vrste pasa, pa tako imamo one opasne koji zaista mogu napadati ljude i ujesti ih.

I sami smo svjedoci da na našim ulicama ima veliki broj pasa lutalica, o kojima se niko ne brine, a oni su samo u potrazi za vodom i hranom, kao i da nađu sebi mjesto gdje mogu provesti noć. Prolaznici se jako boje tih pasa, jer često napadaju, a najgore od svega je što oni nisu vakcinisani.

Ukoliko primjetite da je pas bijesan koji vam dolazi u susret ili kojeg vidite na ulici, najbolje bi bilo da ga izbjegavate i ne prolazite blizu njega , kako biste izbjegli da vas napadne. Bitno je i da ne pokazujete strah, jer psi mogu da osjete ako se neko plaši, pa mogu biti mnogo opasniji i režati na vas.

Međutim, ukoliko pas krene prema vama , a vi se nemate gdje skloniti, onda samo trebate da počnete govoriti neke riječi koje imaju naređivački akcenat, kao što su bježi, dosta, sjedi ili prestani! Psi su pametne životinje, pa će njihov mozak veoma brzo da registruje ono što govorite i poslušati će vas.

Jeste li se vi našli nekada u situaciji da vas napadne pas!? Kako ste reagovali!? Pišite nam svoja iskustva u komentare!