Prošlogodišnje Zvezde Granda bile su jako interesantne i privlačile su veliku pažnju gledalaca. Pobjedu je odnio Mahir Mulalić iz Gračanice, Bosna i Hercegovina. Njegova pobjeda nije toliko prošla primjetom, obzirom da se digla velika prašina oko finaliste Sadika Hasanovića, koji je imao nastup sa svojim bendom, te je kao maloljetnik pjevao razne pjesme.

Iako je od tada prošlo mnogo godina, tek sada poslije finala počeo se dijeliti njegov video snimak, gdje je kao dječak pjevao o ubij*nju Srba. To je dovelo do mnogobrojnih komentara, na njegov račun su stizale i prijetnje, kao i negativni komentari.

Kasnije je i dinalistica Ivana Bogičević skrenula veliku pažnju na sebe, kada je počela otkrivati neke stvari o svojoj mentorici Ani Bekuti. Ona je istakla kako je dosta puta bila kod mentorice kod kuće, da je tada prisustvovao i pokojni Milutin mrkonjić Mrka, te da se dešavalo da Ivana spava između njih dvoje.

Ivana je priznala kako su ovaj par prema njoj ponašao kao prema vlastitom djetetu, da su joj pjevali razen pjesmice, udovoljavali joj i ninali je. Mlada pjevačica je priznala kako joj Ana nije dozvoljavala da konzumira cigarete, dok je Mrka bio taj koji je dopuštao. Ponašali su se kao tata koji je slab na svoju kćerku mezimicu i stroga majka.

Svi su u ovom periodu uživali i ponašali se kao jedna porodica, te se Ivana uvijek toga sjeća kao lijepog perioda.