Ovaj mladić čiji je nivo inteligencije velik i može se mjeriti sa genijima (IQ 150), tokom svog odrastanja susreo se sa više tužnih i ružnih momenata, nego što je mogao da uživa u životu. Sa majkom Snežanom Mijailović često se selio od stana do stana, živio je i po podrumima, te su ga neimaština i smucanje pratili tokom cijelog djetinjstva.

Do sada nije uspio da mu pomogne njegov visoki koeficijent inteligencije. Mladi Jovan Stević iz Čačka, gdje god pogleda vidi samo brojeve, te bez problema može da naapravi korijen brojeva od nekoliko miliona.

Njegova majka je godinama sama s njim, nigdje ne radi, a mjesečno dobijaju pomoć od 8 400 dinara. Cijeli njegov svijet je matematika. U glavi mu se stvaraju samo brojke, a kad god bi napravio korak on bi to brojao i pamtio bi gdje god da krene. Ljudi, ulice, automobili , zgrade sve je to u njegovim očima u obliku brojeva.

Iako je jako inteligenatan, mladić može u svom životu najviše da broji tužne trenutke. Dešavalo se danima da nema šta da pojede, da popije, preživljavao je i smucao se sa majkom po podrumima koji su prljavi, oronuli i puni pacova. Ni sam nam nije htio otkriti koliko dana se nije kupao, jer kaže sramota ga je o tome govoriti.

U malom prstu mu je matematika, tren mu treba da izvuče korijen iz nekoh broja. Nema poteškoća kod množenja, kvadriranja trocifrenih brojeva. Možete mu reći i kada ste rođeni, a on će bez prblema da vam kaže kada ste prvi put ugledali svjetlost.