Prije dvije sedmice pjevačica je išla peti put na vantjelesnu oplodnju u Prag, te ovih dana očekuje rezultat i nada se da je uspjelo.

”Kada vam se nekoliko puta desi razočarenje, onda kažete da je dosta i da više ne možete. Onaj ko nije prošao proces vantjelesne oplodnje ne zna kakav osjećaj se dešava u tijelu jedne žene. Mi zaista to želimo, nadamo se i pokušavati ćemo još nekoliko puta, pa biti će kako nam je Bog odredio. Nikada nećemo odustati. Sa sobom sam zadovoljna, srećna, imam lijep život i niti jedan razlog da se osjećam loše i nesretno. Nisam ni od onih žena koje će lako odusttai, nego ću da se borim do kraja. Bitno mi je da sam zdrava i da mogu se brinuti o kćerki Lani.”- rekla je Goca.

Otkrila je kako se radi o iscrpljujućem postupku, gdje je i neuspjeh čest, te se s njim moramo nositi.

”Nadate se svaki put pozitivnom ishodu, ali ako se desi i neuspjeh ne smijete nikako pasti iako je to očekivano. Ja ne želim da padnem, ali moram priznati da su hormonske terapije jako iscrpljujuće i proces nije nimalo lak. Vjerujem da je u današnje vrijeme sve moguće, a moj suprug i ja želimo da imamo bebu i mislim da je zaslužujemo. Ovome svako treba da pristupi pozitivno, a ako se desi i neuspijeh, to nije znak da smo manje vrijedni. Svi smo mi ljudska bića, a niko ne zna šta ga sutra čeka. ”

U Srbiji oko 18 posto populacije ima problema sa začećem i proširenjem porodice. Kod takvih osoba 50 posto njih je išlo na vantjelesne oplodnje i pokazao se kao odličan metod za proširenje porodice, dok drugi jednostavniji metodi nisu imali pozitivnih rezultata.