Definitivno jean od najvećih i najrasprostranjenijih marketa na prostoru Evrope jeste Lidl, koji svojim kupcima nudi različiti asortiman a po povoljnim cijenama. Zadnjih nekoliko godina, oni su se proširili i na zemlje Zapadnog Balkana, prvo u Hrvatskoj, a poslije u Srbiji.

Kako saznajemo , uskoro bi trebali da otvore i svoje poslovnice u Bosni i Hercegovini, obzirom da u ovoj državi nemaju niti jednu. Međutim, često čujemo od stanovnika ove zemlje, kako odlaze u susjedne zemlje u Lidl prodavnice kako bi uzeli određene namirnice.

Međutim, bilo kako bilo svi su zadovoljni sa Lidlom, jer su proizvodi dobri, jeftini, a osim toga su i jako pristupačni prema kupcima. Kako saznajemo, ovo je jedina prodavnica koja će da sasluša svoje kupce i ukoliko imaju neki problem, pokušati što prije da ga otklone.

Prije nekoliko dana Lidl se oglasio i izdao hitno upozorenje, te istakao svojim kupcima da vrate rižu proizvođača ”Golden sun”, nikako ne smiju da je koriste, jer su u njima nalazi sadržaj pesticida Tricxclazol. Oni će bez ikakvih problema vratiti kupcima, novac, jer im je najbitnije njihovo zdravlje.

Kupci su oduševljeni postupkom zaposlenika ovog trgovačkog lanca, te navode kako bi svi trebali na njih da se ugledaju i ovako ponašaju.