Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Hitno upozorenje od Lidla! Ove proizvode ne smijete jesti, ako ih imate kod kuće odmah bacite! – Alternativa

Jedan od definitivno najvećih trgovačkih lanaca koji imaju u Evropi jeste Lidl. I na Balkanu vidimo da ga mnogo ljudi voli, pa često odlazi u njegove supermarkete, dok izbjegavaju domaće, jer su cijene mnogo prihvatljivije, a proizvodi bolji i kvalitetniji.

U Hrvatskoj ima njegovih poslovnica, dok u Srbiji ima jedna. U Bosni i Hercegovini sada nema niti jedne, ali nekoliko puta se govorilo da bi trebao da se otvori jedan, iako su poslije nekog vremena prestali o tome govoriti.

Lidl je nekolik puta istakao da su mu kupci mnogo bitniji od proizvoda. Zaposlenici svakog dana moraju da vode računa oko proizvoda, da prate rokove , te ukoliko primjete bilo kakvu nepravilnost , da taj proizvod uklone sa polica radnje, kako neko od kupaca ne bi ga uzeo. Ali, sada su dali obavještenje, da ukoliko ste kupili neke proizvode u njihovim radnjama, trebate što prije da ih bacite ili vratite u njihov market, a oni ćevam vratiti novac.

U pitanju je nekoliko proizvoda a to su jaja, riblji štapići, čokolada, štapići, krekeri i špinat. Kako su naveli, radi se o greškama pri pakovanju, gdje je došlo do oštećenja ambalaža, a samim tim i njihovih prizvoda. Ukoliko se odlučite da vratite proizvode, onda morate da imate i račun.

25.09.2016., Zagreb – Trgovacki lanac Lidl u proljece 2017. pocinje iz asortimana povlaciti ekoloski stetne plasticne vrecice. Time ce se u opticaju na godisnjoj razini naci 100 milijuna vrecica manje nego inace. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Šta vi mislite o ovome!? Je li Lidl ispravo postupio što je obavijestio svoje kupce !? Pišite nam u komentare!