Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

”Hljeb i mlijeko jedem tri dana, nemam novac da kupim lijekove” Živi na ivici egzistencije, a izgubio i penziju! – Alternativa

Iako se može zaraditi mnogo novca na estradu, neke ličnosti jedva spajaju kraj sa krajem, naročito kada je u pitanju stara generacija pjevača. Oni ne mogu da se lako prilagode novim trendovima muzike, pjesme su postale jako skupe, a niko ih ne traži ni za nastupe.

Situacija nije nimalo laka i moraju da preživljavaju kako znaju i umiju. U Srbiji ima mnogo takvih pjevače, a jedan od njih je i Hasan Dudić, kojeg poznajemo i kao rođaka pokojnog Šabana Šaulića. On je sedamdesetih godina prošlog vijeka bio jako popularan, nazivali su ga ”kraljem narodne muzike”.

Njegovi koncerti su bili jako posjećeni, a dvorane bi bile napunjene do posljednje mjesta. Poslije Šabanove smrti, Hasan je polako prestao da se bavi muzikom, a do potpunog prestanka je došlo kada je nastupila pandemija. Sada se nalazi u zaista nezgodnoj situaciji i jedva spaja kraj sa krajem.

”Iako smo mi rođaci, i Šabanova porodica bi mi pomogla, ja to ne želim. Neću da me neko žali, imam i ja svoj ponos do kojeg moram držati. Brinem se za sebe, zna se desiti da iznenada padnem na sred ulice, počnem osjećati tjeskobu. Stalno pijem neke lijekove, više ne znam ni kad koji trebam popiti. Novac trošim samo na lijekove i na račune.

Puno patim, iako niko ne vidi. Desi se da dobijem nešto novca, tada dajem i ostalima kojima treba, a kada nemam onda jedem stari hljeb i mlijeko. Znao sam ovo jesti i po nekoliko dana zaredom. Lijekove ne kupujem sve, nego samo one što mogu. Teško je, ne znam više pta da radim, došlo mi je da skočim sa zgrade i da završim sa ovim. ”- priznao je Hasan.