Hatidže Ulas i njen suprug Resit imaju devetnaestero djece, dok su njih petero braća i sestre koje hodaju četveronoške. Prilikom hodanja oni ne koriste samo stopala, nego i dlanove, a istraživači su kazali kako su ovako hodali pračovjeci, prije nego su počeli primjenjivati uspravni hod.

Za ovu porodicu ovakav hod je realnost, a drugi ga smatraju neprirodnim i da je čovjeku zaista teško ovako hodati. Neki naučnici za ovo stanje koriste naziv ”nazadna evolucija” .

Među naučnicima su se napravile nesuglasice obzirom da su neki ovo stanje nazvali kao mješavinu genetskih faktora sa faktorima okolnosti. Seljani koji žive u provinciji Kataj a koja se nalazi u Turskoj, godinama su se iživljavali i mučili brata Huseina i sestre Hazer, Emine i Safiju. Oni su se nad njima iživljavali, kamenovali ih, ali i govorili im razna pogrdna imena.

I još jedan brat je hodao četveronoške, ali je on preminuo kada je imao pet godina. Žene su počele zatvarati se u kuću i neće nikako da izlaze vani zbog svih komentara komšija, dok njihov brat odlazi nekoliko kilometara od kuće kada su im potrebne neke stvari za kuću.

Nikada nisu išli u školu, a misteriozna tajnost ove porodice krila se čak dvije decenije.

Pogledajte video ispod: