Jedan građanin Hrvatske odlučio se na kupovinu kuće. Obzirom da je htio da očisti sve od predhodnih vlasnika, nakon što je sredio sobe, odlučio je i da očisti podrumske prostorije. Htio je da sve bude perfektno čisto prije useljenja.

Ali, kada je sišao u podrum i počeo da čisti, pronašao je nešto što ga je mnogo iznenadilo, ali ne samo njega, nego i sve ostale kojima je rekao šta je pronašao. Naime, u podrumu se nalazilo mnoštvo starih stvari.

Među mnogobrojnim starim stvarima, pronašao je i dvije torbe u kojima se nalazilo mnoštvo oružja. Nije htio da on ima problema zbog toga, pa je odmah pozvao policijske službenike da vide o čemu se radi. Napravljene su najprije sve mjere sigurnosti, a poslije toga i otvorene torbe.

Utvrđeno je da ima oko dvije kile eksploziva, 320 komada streljiva različitog kalibra, dva pištolja, puška, kao i pet ručnih bombi. Svi su ostali iznenađeni kada su vidjeli o kojoj količini oružja je riječ. Kako saznajemo, u Hrvatskoj idalje postoji neograničena dobrovoljna predaja raznih vrsta oružja, pa se sada mole svi građani da predaju ukoliko imaju nešto oružja kod sebe.

Na ovaj način može se spriječiti razna stradanja, pa bi bilo bolje na vrijeme da se preda sve što imate oružja kod sebe.