Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

HRVATSKI GRAD ZABRANIO SRPSKE NARODNJAKE! U kafićima ne smiju da se puštaju CAJKE, jer će biti KAŽNJENI! – Alternativa

U jednom hrvatskom gradu izdato je jasno upororenje i naređenje da se u ugostiteljskim objektima i na njihovim terasama ne smiju puštati ”cajke”. Riječ je o Đurđevcu, a u cijeloj Hrvatskoj se upotrebljava jedan naziv za srpske pjesme, a to su ‘cajke’.

Obzirom da se u ovom gradu preko vikenda održava turistička manifestafija Picokijada, onda je gradska vlast naredila da se u centru grada ne pušta ovakva vrsta muzike. Zabrana na puštanje muzike odnosi se na petak, subotu i nedjelju.

U odluci gradske vlasti navedeno je kako se ugostitelji koji su izmirili baš sve obaveze prema svom gradu Đurđevcu, a koji imaju interesovanje da prilikom trajanja Picokijade produže radno vrijeme rada svojih objekata, mogu to i učiniti, ali isključivo ako se barovi i restorani nalaze u gradu. Navedeno je da ugostitelji mogu raditi 24 sata.

Moguće je i rad na terasama, a ujedno je dozvoljeno i da se na javnim površinam apostave šatori. Ugostiteljski objekti koji se nalaze na Starogradskim ulicama, kao i na Trgu svetog Jurja, imaju priliku da rade, ali pod uslovom da puštaju isključivo tradicionalnu muziku. Dodali su da postoje i organi koji će provjeravati rad ugostiteljskih objekata tokom ovih dana, te ko se ne bude pridržavao pravla , dobiti će odgovarajući kaznu.

Mnogi su na portali 24sata.hr mogli da glasaju da li se slažu sa ovakvom odlukom , odnosno da se zabrani puštanje narodne muzike, te su mnogi se iznenadili kada su vidjeli konačan rezultat ankete.