Poznata supruga francuskog predsjednika Emanuela Macrona, u njegovom životu je prisutna još od njegove petnaeste godine. Brigitte Tronje najprije je radila s njim kao učiteljica, a kasnije mu je postala ljubavnica, da bi mu bila i žena. Sada je prva dama u Francuskoj, zahvaljujući položaju na koji je Emanuel dospio.

Tokom boravka Emanuela u Beograd s njim nije bila i Brigitta. Ona je ujedno njegova i najbliža saradnica, a možete je prepoznati po vitkom i elegantnom tijelu, iako je od njega starija čak 24 godine.

”Svaku noć se čujemo i razmjenjujemo priče koje smo čuli jedno o drugom. Obraćam pažnju na apsolutno sve, to mi je posao, a i želim da ga zaštitim od svega.”- rekla je Brigitte tokom intervjua. Tokom predsjedničke kampanje u Francuskoj, često smo imali priliku da vidimo njegovu suprugu na naslovnim stranicama, gdje su se držali ruku pod ruku.

Cijeli svijet je fasciniran sa njihovom ljubavi i romansom, a dosta njih je priznalo i da su ljubomorni na svu tu ljepotu. Brigitte je imala već jedan brak iza sebe, rodila troje djece i radila kao nastavnica za latinski i francuski jezik. Macron je rođen u imućnoj i dobrostojećoj porodici koja je proizvodila čokoladu i tjesteninu. Obzirom da se bavila i dramom, postao joj je interesantan mladić koji je 1990. godine glumio u jednoj predstavi, a to je zapravo bio Emanuel.

Ona mu je dosta pomogla tada, te tak počinje njihova ljubavna romansa. Sa sedamnaest godina obećao joj je da će postati njegova supruga. Radio je mnogo , školovao se, a ona mu je bila podrška. 2007. godine ona se razvodi od prvog supruga i udaje za Macrona, zbog čega je morala da se preseli i u Pariz, ali idalje tamo radi kao učiteljica.