Bivša voditeljica jedne od najgledanijih emisija ”Ljubav i moda” Ruška Jakić, poznata i pod nazivom ”Dama sa stilom”, oduvijek je prepoznatljiva publici po svom neobičnom stilu odijevanja. Ali, za nju možemo reći i da puca od samopuzdanja što nam i potvrdi svaki put kad je vidimo.

U svakoj emisiji je iskoristila priliku da govori kako svaka osoba sebe treba isključivo da voli, jer će je tako voljeti i poštovati i ostali. Veoma je bitno kako se i sami osjećamo da bi imali i dobili poštovanje od drugih.

Nikada nije željela da otkrije koliko ima godina, niti je spominjala datum svog rođenja, što je za mnoge ostala velika nepoznanica. Mnogi je pamte kao da ima četrdeset godina, što ona nikada nije htjela da ospori. Upravo to je još jedan od glavnih razloga zašto sve zanima koliko ona zaista ima godina.

Dok je gostovala u jednoj televizijskoj emisiji iskoristila je da pokaže kako je zaista izgledala u mladosti. Govorila je kako je bila jako popularna u svoje vrijeme, muškarci su se borili za nju i okretali uvijek glavu. Željela je pokazati svima kako su prije muškarci gubili razum za djevojakama koje su bile prirodne ljepotice.

Međutim, danas se vrijeme promijenilo. Niko ne gleda prirodne žene nego su bazirani na silikonske kojima je samo bitno koju će sljedeću operaciju raditi i gdje će staviti silikone.