Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Ima 7 doktorata, 2 kćerke, 5 sinova i nosi odjeću od 100 000 dolara! Evo kako izgleda žena katarskog emira! – Alternativa

Na Arapskom poluotoku nalazi se država Katar, koja je prepoznatljiva po strogim islamskim pravilima , ali tu se nalazi i mnogo bogatstva. U Kataru sada vlada šeik čije je ime Haman bin Kalifa- Al Than i on je u braku sa tri žene.

Jedna od bitnijih je svakako šeika Mozah bint Nasser el Missned, koja je i samom šeiku najdraža u njoj posvećuje najviše pažnje.

Mozah se razlikuje od svih ostalih žena u Katru, kao i od preostale dvije supruge šeika, jer je jako aktivna kako u društvenom tako i u političkom životu. Nije joj ništa teško ni naporno, ima vremena za sve, iako je majka dvije kćerke i pet sinova. Maksimalno je posvećena njihovom odgoju, ali i pored toga uspjela je da diplomira sociologiju.

Učlenila se i u razne humanitarne oorganizacije koje djeluju na obrazovanje žena i djece, a za koje je neophodno izdvojiti mnogo svog vremena. Ona je pokušavala svojoj djeci da pokaže koliko je bitno biti obrazovan i da napreduju, pa je jedna od njenih kćerki diplomirala na univerzitetu u Kolumbiji.

Od svog supruga dobila je jedan veoma vrijedan poklon, odnosno vlasnički udio u najboljim i najluksuznijim modnim brendovima svijeta, a jedan od njih je Dior.

Svrstana je u pet žena svijta koje se najljepše oblače!