O Ismetu se zadnjih dana mnogo govori, nakon što se oglasio i rekao da e u potrazi za pravom ženom, sa kojom će provesti ostatak svog života. On ima njemačku penziju koja je oko 4 hiljade maraka, te ženi može obezbjediti dobar i kvalitetan život.

Do sada je našao nekoliko žena, ali nijedna nije bila prava za njega. Kaže da mu se dešavalo da žena mu se svidi, a i on njoj, te joj on kaže da se uda za njega, a ona mu kaže da pita njenu djecu ili da će joj se djeca ljutiti. Kada bi pitao djecu, ja nikada žene ne bi vidio- rekao je Ismet.

Ismet se jdnom opekao i ne bi mogao podnijeti da mu se to još jednom desi, pa ne bi volio da mu se jave mlađe djevojke, nego samo žene između 55 i 60 godine, jer nije ni primjereno njegovim godinama da traži nešto mlado. Želi da bude slobodna, a ne da s njom ide po sudovima i mora plaćati advokate.

Želi da svoje penzionerske dane provede u lijepom društvu i sreći a svojim izabranicom. On je 37 godina radio u jednoj rudniku u Njemačkoj i ima dobru penziju. Žena mu je umrla, a u braku su proveli pedeset godina.

Rekao je kako mu nije bitna ni nacija ni vjera, da ima i on djecu i unuke, ali to ne treba da brine njegovu buduću ženu, jer oni dolaze samo kada im treba novca.

Pogledajte šta je on sve rekao: