Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Imaju 7-ero djece, preko 80 udomili, a to mi nije dovoljno! ”Kad progovorim na romskom, svi se preporode! Oni su blago!” – Alternativa

”Kada nam Centar dovedo novo dijete, ono uglavnom bude blijedo i jak uplašeno, jer ne zna ni gdje je došlo ni šta ga je snašlo. Ali kada čuju da pričamo na romskom oni se odmah promijene i odahnu, pa se uklope sa ostalom djecom.”- ispričao je Dado Ignac koji već petnaest godina usvaja djecu sa svojom suprugom Nadom. Oni su već odavno shvatili koliko je djeci bitan odgoj, dom i ljubav.

Znalo se dešavati da Centar pozovu u pola noći i kažu im da dovedu njima djecu koja budu hitno primljena i kojima sada treba dom.

Sada imaju oko osamdesetero djece koje su udomili iz Centra. Dado je otkrio kako je sve počelo po nagovoru Nade, ona je željela da svoje vrijeme i ljubav posveti djeci, jer nije imala posao. Do sada su uspjeli da udome četvero djece, ali nadaju se da će uspjeti i ostala, jer im je jako teško da se rastanu od njih.

” Ne mogu ni da pričam. Imali smo dobili bebu od dva mjeseca, toliko smo joj se posvetili, zavoljeli je kao da je naše rođeno dijete i bila kod nas dok nije napunila šest godina. Nakon toga ju je druga porodica usvojila. Mi smo patili za njoj, a ni njoj nije bilo lako što su je odvojili od nas.”- rekla je Nada.

Dado je rekao kako on i supruga imaju semdero svoje djece, ali da je svako od njih sada samostalan i počeli su da žive odvojeno od njih.