Lusi kada je imala 23. godine bila je teška čak 317 kilograma. Tokom razgovora sa doktorom Nau, otkrila je kako je oduvijek imala jedan te isti problem, a to su kilogrami. Već u tinejdžerskim danima imala je 317 kilograma. Nije mogla da uđe u kupatilo, pa su je neki ljudi morali u dvorištu tuširati.

Kada je otišla kod ljekara, priznala mu je da zbot teškog djetinjstva, morala je često da se seli i nikada nije imala prave i iskrene prijatelje pored sebe. Tada je spas pronalazila isključivo u hrani i to ju je dovelo do ovog stanja u kojem je sada.

”Kad god mi je bilo teško kao djetetu, jedino sam u hrani mogla da prnađem spas. Roditelji mi nisu bili kao drugi roditelji, oni su bili zavisni o drogi i morali smo stalno negdje da se selimo. Sa mamom nikada nisam bila u dobrim odnosima, svađale smo se, jer je i ona bila stalno ljuta. Kada bude takva situacija ja pobjegnem kod tate i on me sakrije u garažu, gdje mi daje mnogo slatkiša i grickalica.”- priznala je ona.

Doktor Naua držao ju je pod strogim nadzorom, kada je ona uspjela da smrša 73 kilograma i to u roku od godine dana. Tada je puštena kući, a odmah po dolasku kući počeli su i kilogrami da se vraćaju. 2018. godine odlučila je da napravi poseban napredak u čemu je i uspjela, te nakon četiri godine po prvi put krenula u potragu za poslom.

Tada se i udala, te rodila dvoje djece, ali je krenula i sa tužbama emisije u kojoj je učestvovala, jer su oni navodno trebali da joj plate sve medicinske troškove, te da šest mjeseci plaćaju njene životne troškove, a oni nisu to uradili.