Nikad nisam se osjećala ljepše i bila sretnija, ali i pored toga mnogi me osuđuju. Marija je u skoro proslavila 43 rođendan , a u braku je dvadeset godina. Na samom početku toliko je bila zaljubljena u svom muža i mislila kako će s njim ostariti, ali kako je vrijeme prolazilo i njena strast polako počela je da se gasi.

Ubrzo upoznaje Dušana, koji vraća smisao njenom životu, a ona se tada osjeća lijepo i sretno. Danas otkriva kako je ovo pravi život za nju, ali i da bi svaka žena trebala da ima muža i ljubavnika, ako hoće da živi ‘punim plućima’.

”Toliko sam se osjećala sretno, nikada prije nisam mogla ni omisliti da bi strast koju sam osjećala prema svom mužu, počela da se gasi. Kada se ti desilo i ja sam postala očajna, te su stvari jedna za drugom počele da idu nizbrdo. Veljko je muškarac kakvog bi svaka žena voljela da ima u svom životu: romantičan odan, pažljiv i pravi zaštitnik. Svoju bajku s njim živjela sam 15 godina, ali zbog svakodnevnih obaveza, poslova i monotonije koja je postojala i mi smo počeli polako da se udaljavamo jedno od drugog.

Iako ljubav nije prestala, kod nas nije bilo strasti kako je prije bilo. Jednog dana sam mu rekla da odemo na romantičnu večeru , ostavimo sve poslove, obaveze i djecu iza sebe i posvetimo se malo sebi. Kada smo došli u restoran, konobar je došao da nas usluži, a ja sam tada čula glas koji mi je tako bio poznat. Konobar je bio moja prva ljubav, za kojim sam bila izgubila pamet. Nisam bila ravnodušna ni sad prema njemu, ali to nisam željela da pokažem pred mužem.

Smiling waiter serving fancy dishes to mature couple sitting at table in restaurant

Kad sam došla kući u kaputa sam pronašla njegov broj telefona. Od tada smo počeli malo po malo da se dopisujemo, a onda je krenula i naša afera. Sada se osjećam bolje nego ikada prije, nakon Dušana vratim se svom mužu sretna i raspoložena. ”- ispričala je ona.