Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

ISKRENO ODGOVORITE: Je li uredu da se žene od 45+ ovako oblače!? – Alternativa

Vremena su se mnogo promijenila, danas je mnogo toga dozvoljeno što u prošlosti ne bi bilo, ali često se postavlja pitanje gdje se izgubila ona granica dobrog i ukusnog!?

Zadnjih nekoliko godina poderane pantalone su postale veliki hit i možemo da ih vidimo na ženama različite životne dobi, odnosno kako na djevojkama tako i na starijim ženama. U trendu je već neko vrijeme pocijepani džins, ali postavlja se pitanje da li je uredu vidjeti ga na ženama različitih genaracija!?

Ovaj model farmerica nalazi se na naslovoj strani ”Voga”, ali to nije znak da odgovara svim godinama i da treba da ih ima svako. Jedna skupina žena istakla je kako su ove farmerice jako seksi i da ih nikada ne bi mogle prestati nositi, ali ima i onih koje su istakle da to nikada ne bi odjenule na sebe. Mnogi misle kako su one najbolji izbor za djevojke koje su mlade i da pristaju njihovim godinama.

Modni dizajner i stilista Nemanja Ivanišević rekao je kako svaka prilika za sebe povezuje određeni dreskod, te da isto tako i određene godine imaju svoje prednosti, kao i sankcije. Zapravo, postoje godine kada nije prikladno da žene na svom tijelu nose određeni komad odjeće. Dodao je kako je smiješno kada vidimo tinejdžerke i žene u pedesetim godinama da se isto oblače, odnosno da na sebi imaju pocijepane pantalone. Čak i figura tijela koja se godinama mijenja, ne dozvoljava da se to nosi.

Pocijepane farmerke možete nositi u nekim opuštenim situacijama, ali s njima sigurno nećete ostaviti dojam odmjerene i otmjene dame. Ukoliko idete na piće sa svojim partnerom, svakako ih možete obući, ali nikako nisu primjerene za posao.