Sve je poskupilo, svi artikli su na cijeni, a sve to se odrazilo i na namirnice koje možemo pronaći na pijaci. Jedna žena koja radi kao prodovačica na banjalučkoj pijaci, odlučila je svima da ispriča kako to izgleda kada pojedini kupci dođu za njenu tezgu i žele kupiti određene namirnice.

Njena izjava nasmijala je mnoge, a vjerujem i da će vas. Željela je svima pokazati kako svako cijeni svoj dinar, a isti taj novac nekim ženama nije žao potrošiti na gluposti od kojih neće imati nikakve koristi.

”Svi gledaju svaku sitnici, a najgore mi su one gospođe, znaš one što ti dođu sa napuhanim usnama i ostalim silikonima. Znaju samo da govore ‘aa skupoo, skuupooo’, a nije im skupo kada moraju dati mnogo novca da napuhaju svoja usta. Ili da naprave japanske obrve a samo za njih moraju dati 300 ili 400 maraka.”- rekla je prodovačica.

Njena izjava naišla je na gomilu komentara , a dosta ljudi se baš složilo s njom. Izgubljene su prave vrijednosti i više se ne cijeni trud koje pojedine osobe ulažu kako bi proizvele zdrave i ukusne namirnice, prvenstveno voće i povrće.

Ispod njene objave naišli smo na mnogo zanimljivih komentara, a jedan od njih bio je:

”Tačno, žele da jede domaće i prirodno, a nije bitno što u svoje tijelo stave i tri kubika plastike, da bi navodno ljepše i atraktivnije izgledale.”