Već neko vrijeme Nikolina Pišek je postala glavna tema svih novinskih portala, nakon smrti njenog supruga Vidoja Ristovića. On je bio poduzetnik i istoričar umjetnosti, a Nikolina saa nije u dobrim odnosima sa svekrom Mišom Grofom upravo zbog nasljedstva koje je njen muž ostavio iza sebe.

Prema pisanju mnogih medija, Viktor Ristović, koji se javlja pod umjetničkim imenom Miša Grof, ne želi da podijeli nasljedstvo svog sina sa njegovom suprugom i voditeljicom Nikolinom Pišek, te je jasno pokazao svoju odluku i radi na tome da ona ne dobije apsolutno ništa.

”Nikolina je uvijek insistirala i željela da renovira njihovu kuću u Zagrebu, kako bi mogla Vidoja tamo da odvuče. Imam sve dokaze, dešavalo se da im uplatim i po 100 000 eura, a njima to nije bilo dovoljno.”- rekao je Viktor.

I njihov porodični dom je tokom potresa koji se desio 2020. godine, pretrpjela nekoliko velikih oštećenja, koja su se morala popraviti. Tokom potresa je cijela porodica bila u porodičnoj vili.

”Njihov dom se nalazi kod Skupštine, u Gornjem Gradu, ali kada su začuli da nešto oko njih pada i shvatili da se nešto dešava, odmah su počeli trčati iz kuće vani. Ali, kad su izašli, imali su šta i vidjeli, oko njih je sve bilo porušeno, a ljudi su u pidžamama stojali na ulicama. Tada su vidjeli da je i kod njih jedan dio kuće srušen, ali srećom nije niko bio u tom dijelu.”

Nikolina poslije toga nijje mogla spavati, nego je spakovala neke najpotrebnije stvari, uzela pse i čekala ako se ponovi još koji jači zemljotres da izađe van.