Jelena Đoković iako je supruga jednog od najpopularnijih tenisera na svijetu, nikada se nije previše medijski eksponirala. Ovih dana ne možemo često ni da je vidimo, jer je uvijek uz svog supruga, a sada su došli i na mini odmor u Srbiju.

Poznati teniser je želio da proslavi 311 sedmicu na broju 1 ATP liste, gdje su mu potrebna samo još četiri Grand Slena kako bi postigao poznate rivale na svjetskoj sceni , a to su Rafael Nadal i Rožer Federer.

Tokom boravka u Srbiji pozvana je u nekoliko televizijskih emisija, a jedna od njih je bila i na Prvoj TV. Tu se govorilo o humanitarnim organizacijama kojima se bave, a ističe da je riječ najčešće o pomoći za djecu. Dotakla se nekoliko puta i priče o sebi.

Jelena je otkrila da nije od onih žena koje vole sebi nešto da kupuju, te da rijetko odlazi u šoping. Ističe kako ima nekoliko majica i pantalona koje voli da nosi i to je uglavnom to. Mnogi su se šokirali ovom njenom izjavom, obzirom da znamo kako Novak zarađuje i po nekoliko miliona godišnje, a ona se ovako oblači.

Čak je i u ove emisije došla u nekim starim majicama, kao da nema šta drugo obući. Pojavili su se razni komentari po društvenim mrežama, gdje se govorilo kako je ovo bruka i sramota, te ne misli na Novaka, koga će sad svi ismijavati zbog supruge.