U Srbiji se svakodnevno dešavaju razne tragične stvari koje možemo da čitamo po mnogobrojnim portalima u rubrici ‘crna hronika’. Slavica M. ima 58. godina i usmrtila je svog nevjenčanog supruga Slobodana J. koji je imao 63. godine.

Kako saznajemo, to se desilo nakon žučne rasprave ovog supružnika, te je Slavica uzela sekiru i nekoliko puta udarila Slobodana po glavi. Kada je policija došla u porodičnu kuću, Slobodan je davao znakove života, ali je na putu prema bolnici preminuo.

Policija je odmah privela Slavicu zbog gnusnog postupka koji je napravila. U istoj kući na prizemlju živio je Boban N. koji je objasnio policiji kako se ovaj bračni par često svađao, pa čak i svaki dan, te da je i sam očekivao da će doći do fizičkog nasilja u jednom trenutku.

Međutim, ni njemu nije jasno šta se Slavici desilo da je uradila ovako nešto, jer nije to očekivao od nje. Nažalost u posljednje vrijeme svjedoci smo da postoji sve veći broj nasilja na našim prostorima i tome se nikako ne može stati u kraj. Dvije odrasle osobe koje shvate da nisu jedno za drugo trebaju se razdvojiti, a ne maltretirati jedno drugo i još gore vršiti nasilje nad drugim.

Jeste li vi nekada bili žrtva porodičnog nasilja? Kako na vas djeluju ovakve vijesti!? Pišite nam u komentare!