Prošla godina je za mnoge bila jako teška, možda čak i najteža do sada, kako ekonomski tako i socijalno. Vjerujemo da ćete je pamtiti kao lošu godinu i nadati se kako nikada više neće da se ponovi.

Ali, čak i kada je sve loše postoje osobe izuzeci, koji mogu da se pohvale i kažu kako je to za njih najbolja godina. Nekima je ona bila uspješnija po mnogo čemu, od nekih predhodnik godina. Svakako da je takav slučaj i kod Jovane Jeremić, koja je dostigla veliku slavu na svom poslu voditeljice.

Ona je svoju karijeru započela na Happy Televiziji , gdje je bila voditeljica rijaliti programa ”Parovi”. Tu se pokazala jako dobru, pa je Marić shvatio da je dobio dragulja u svom poslu i predložio joj da počne voditi jutarnji program na istoj televiziji. Tu je radila dvije godine, zaradila mnogo novca, ali je znala da to nije njen maksimum.

Ubrzo je i Željko Mitrović prepoznao njen kvalitet i talenat, te joj ponudio da počne raditi na njegovoj Pink televiziji, a za to bi dobila mnogo pogodnosti. Dok je trajala priča o njenom poslu, njen suprug predaje zahtjev za razvod braka i ubrzo se razvode. Otkrili smo da je njen muž jedna tradicionalna osoba, pa nije mogao podnijeti da njegova supruga nikada nije kod kuće sa kćerkom.

Jovana je istakla kako ne vidi ništa loše u svom poslu, nego je ona jedna poslovna žena koja ne voli da bude kod kuće i u kuhinje, jer tako će smrditi na zapršku i kiseli kupus, nego joj je draže da se osjeti na parfem i provodi vrijeme vani sa prijateljima.