Tokom 80-tih i 90-tih godina prošlog vrijeka Branka Sovrlić bila je jedna od poznatijih pjevačica koja je žarila i palila po prostoru bivše Jugoslavije. Od kako se pojavila na javnoj sceni ona je znala da izabere dobru pjesmu i prikaže je publici.

Zadnjih godina često se navodi kao neko ko je najbogatiji na našoj estradnoj sceni, iako mnogi nisu smatrali da bi to mogla biti ona i iznenađeni su, obzirom da je više ne viđamo tako često po nastupima ili televizijskim emsijama.

Oduvijek je voljela da ulaže novac u skupocjene slike koje je uzimala gdje god je stigla, a sada su neke od njih dostigle ogromnu cijenu i vrijede čitavo bogatstvo. Ona je to radila iz ljubavi i hobija, a sada može da dobije nevjerovatnu sumu novca.

Kupila je nekoliko nekretnina, koje joj mjestečno donose novce, pa iako ne radi idalje ima odlična primanja. Kada su pojedinci saznali da je milionerka bili su jako ljuti. Branka je istakla kako nije sve u novcu, jer kada je tužna, mogu da joj kupe Mercedesa i ona će opet biti tužna.

Široke narodne mase misle kako ovo ona priča samo zato da bi drugi čuli, a i ima toliko novca, te da ne zna kako je to kada se nema.