Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Kadirov ima lični avion: Erbas košta 80 miliona eura, napravljen posebno za njega! Putin mu ga poklonio, jer je ovo uradio.. – Alternativa

Luksuznu letjerlicu Ramzan Kadirov kupio je 2013. godine. Čečanski presjednik za godinu dana otišao je čak četrnaest puta u Ujedinjene Arapske Emirate, jer tamo posjeduje luksuznu vilu. Da bi mogao neometano putovati i kad god poželi, on je kupio avion Erbas koji košta čak 80 miliona eura.

Unutrašnji dizajn je rađen po njegovoj želji, a radila ga je jedna od najskupljih kompanija ”British Vinch Desing”. Obzirom da je vremenom dolazilo do unapređenja opreme oni su to mijenjali i stavljali što kvalitetnije.

Avion nije mogao da se registruje u Čečeniji, pa je na ime ofšora i to smještenih na Bermudskim ostrvima. Kako navodi jedan njihov novinski list, onaj presjednik ima vilu koja se nalazi na odmaralištu ”Zabeel Sarai Poial Residences” i to nosi pet zvjezdica. Da biste u tom kompleksu prenoćili jednu noć morate da platite preko 700 dolara, dok dan u jednoj vili košta oko 3 000 dolara.

Presjednik za arapske i muslimanske zemlje, odnosno njegov savjetnik Turko Daudov , vodi cijelu brigu oko vile, jer jedino njemu može maksimalno da vjeruje. Za avion se nije ni znalo dok pjevač Timati nije objavio sliku na Instagramu i napisao kako je dobio sobu od Kadirova.

Ramzan na Instagramu ima prkeo 2,5 miliona pratilaca, ali nikada neće da objavljuje slike na kojima se pokazuje luksuz i bogastvo. I sami ćete ostati zadivljeni kada vidite kako izgleda unutrašnjost ovog aviona.