Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Karleuša izvrijeđala dadilju i dugogodišnju spremačicu: ”Seljanko, šuti dok ja pričam! Plaćam te i ima da radiš sve što ja hoću!” – Alternativa

Kada se pojavila priča o navodnoj aferi Jelene Karleuše i Ognjena Vranješa, u njenoj kući kao spremačica i dadilja radila je Vera Horvat. Ona je iskoristila taj medijski linč prema popularnoj pjevačici , kako bi ispričala i svoju priču, iako je godinama kod njih radila i zarađivala za svoju porodicu.

” U kući Jelene Karleuše radila sam punih deset godina. Počela sma najprije da radim kao dadilja njenim kćerkama, a kako su godine prolazile počela sam raditi i kao kućna pomoćnica. Kada sam počela čuvati Atinu, imala je osam mjeseci, da bi se ubrzo rodila i Nika, te sam vodila brinu o obje djevojčice.

Obzirom da je bilo puno posla, nisam moga sve sama da stižem, pa sam poznala i sestru Kaju da mi pripomogne. Kod Jelene sam počela raditi, kada me Divna njena majka, preporučila i Jelena je pristala da mi ponudi posao. Sestra i ja smo se jako vezale za djevojčice, voljele smo ih kao da su naše, a kada ih ne viđamo bilo nam je teško i nekako neobično. Ali, kada je počelo da se govori o njenoj aferi sa Vranješom, pritisak je toliko veliki da jednostavno tamo više ne može da se radi. Nismo se miješale u to, ali na kraju je ispalo da smo sestra i ja glavni krivci što se to desilo.

Šta god da se desi u posljednje vrijeme, to je bio problem. Čak i kada nisu raspoloženi iz nekog razloga, na kraju bi bilo da je to zbog nas. Nepoštovanje Jelene je počelo prelaziti svaku mjeru. Znale smo šta je naš posao i na kojoj smo poziciji, ali nismo mogle dozvoliti da budemo njeni robovi. Dosta grubih riječi nam je govorila.

Znala je galamiti na nas i govoriti da moramo raditi sve što nam kaže, jer smo mi za to plaćene. Nad nama je konstantno bio pritisak. Pucali smo svi. Napetost je bila stalno prisutna. Počela je drsko da se ponaša prema nama, vriješala nas , da smo odlučile da prestanemo s tim poslom.”- ispričala je Vera.