Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Kćeri, umirem uskoro, ali moram da ti kažem istinu! Imaš sestru bliznakinju, a mi smo te od rditelja ukrali i platili 30 000 maraka! OPROSTI MI! – Alternativa

Nema ništa gore, nego kada čovjeka počne gristi savjest zbog dijela kojae je u prošlosti napravio. Kćeri moja, vrijeme je da saznaš cijelu istinu. Nismo mi tebe usvojlili, nego su te ukrali od sestre bliznakinje i pravih roditelja, pa prodali nama za 30 000 marala. Ti si kupljenja, rekao je jedan čovjek iz Niša, koji je 1981. godine odlučio sa suprugom da kupi dijete koje je bilo ukradeno od roditelja.

Umrijeti ću, kćeri moja, pa želim da saznaš pravu istinu. Jesmo mi tebe usvojili ali ne na legalan način, nego smo morali iskeširati mnogo novca da bi te imali. Molim te sada, idi i pronađi svoju pravu porodicu.

Jedan Nišlija je malo prije svoje smrti odlučio da progovori o pravoj istini, odnosno šta se desil 1981. godine, kada su postali roditelji. Šokantna priča o sestrama iz Niša i Aleksinca koje su bile razdvojene od rođenja šokirala je javnost. Javio nam se i jedan prijatelj ove porodice , koji je htio da otkrije šta se sve izdešavalo u ovoj porodici u periodu od četiri godine.

”U posljednje vrijeme ponovo se počelo mnogo govoriti o bebama koje su nestale u porodilištima, a posebno je na mene ostavila uticaj priča o bebama iz bolnice u Alkesincu. Odlučio sam da vam ispričam za ovu priču. Moja prjateljica je tu 1981. godine rodila bliznakinje, ali su joj poslije poroda rekli kako je jedna beba umrla. Ona je htjela da vidi tijelo bebe, ali nisu joj dali, nego su samo govorili da treba biti sretna što ima barem još jedno dijete. Njoj su često dolazili pozivi za vakcinaciju, pa čak i za tu drugu djevojčicu koja je navodno preminula.

Željela je vidjeti i umrlicu ali ni nje nije bilo. Sestre su tek sad saznale jedna za drugu i poslije četiri decenije se upoznale, a ujedno vidjele i biološku majki. Susret je bio jako dirljiv.”- rekao je on.