Iako niko ne razmišlja o tome, i mislimo da je bezazlene, zapravo baštensko crijevo može da bude jako opasno, pa čak i pogubno za djecu. Ovo je jasan dokaz da moramo biti oprezni, kako se našoj djeci ne bi desilo što je preživio mali Nikolas.

Nakon što se na društvenim mrežama pojavila ova potresna fotogradija bebe, vatrogasci iz Las Vegasa su odmah izdali važno upozorenje, da djeca ne smiju koristiti baštensko crijevo dok su vreli dani, pa da čak ne smiju biti ni u njihovoj blizini.

Radi se o bebi Nikolas Vudžer koji ima samo devet mjeseci, a njegova fotografija je uzdrmala cijelu javnost. Obzirom da je baštensko crijevo bilo na suncu dugo vremena, voda u njemu se zagrijala i po tijelu dječaka napravila teške opekotine.

U upozerenju se navodi kako temperatura u crijevu može da dostigne temperaturu i do 60 stepeni, ukoliko je dugo vremena izloženo sunčevoj svjetlosti. Na ovaj način mogu da se naprave gadne opekotine na tijelu i ljudi i životinja. Ukoliko i želite da upotrebljavate vodu, onda najprije trebate pustiti da voda neko vrijeme oteče, počne malo hladnija i prijatnije, te se onda mlaz okrene prema ljudima.

Nikolasova mama je taj dan željela da svom sinu napuni bazen kako bi lakše podnosio toplinu, ali je ustvari napravila na njegovom tijelu opekotine drugog stepena. Kada je dječak počeo da plače , ona odmah nije ni shvatila šta se dešava, sve dok nisu počeli veliki plikovi da se pojavljuju.

Pogledajte video kako to izgleda: