”Krenuli smo prema porodilištu, kada je već počeo da se događa porođaj. Dijete je već počelo da izlazi, glava mu je bila vani, gledalo me svojim malim okicama i kao da mi je pokušavalo reći: ‘tata, pomozi mi, vuci!’. Odmah sam zaustavio auto, počeo se krstiti i moliti Bogu. Oko nas nema nikog da pomogne, i shvatim da sam ja jedni koji svojoj supruzi u tom trenutku mogu pomoći. Nije me bilo strah, ali moram priznati i da mi nije bilo svejedno!”

Marjan Petković koji dolazi iz opštine Merošina, selo Balajnac , ima 32. godine i pokušao je da nam opiši kako je izgledao porod koji je njegova supruga imala prije nekoliko dana.

On je sa Andrijanom Petković u braku deset godina, te imaju dvoje prekrasne djece. U kolima je baš kao prava babica prihvatio svoje dijete, a onda kćerku i suprugu odvezao do Klinike za ginekologiju koja se nalazi u Nišu. Tamo je bebi presječena i podvezana pupčana vrpca. Beba je duga 49 centimetara, a teška 3 280 kilograma.

”Termin poroda joj još uvijek nije bio. Ono je oko tri sata počela da osjeća malo jače bolove, a u šest sati me tek probudila da je vozim do bolnice. Prvo je mislila da su u pitanju lažni trudovi, jer je takve imala i u predhodne dvije trudnoće, ali su to zapravo bili porođajni trudovi. U autu joj je pukao vodenjak, a ona je zauzela položaj u koji se stavljaju žene kad rađaju.

Odmah sam stao sa autom kada sam vidio da je bebina glava počela da izlazi. Polako sam je prihvatio i izvukao vani svoje dijete. Mnogi me pitaju šta sam pomislio u tom trenutku. Vjerujte da nisam ništa, jer ovako nešto se dešava samo u filmovima, a bilo mi je jedino bitno da pomognem njima dvjema. ”- rekao je Petković.