Dvadesetsedmogodišnji Nikola Mihailović ubio je četvero ljudi nakon što je vozio svog limenog ljubimca 170 na sat, a pri tome je u krvi imao 1,18 promila alkohola. Nakon što se desio stravični udes, on je mirno izašao iz svog automobila i samo rekao ‘ne znam šta se desilo’, dok su ostali nepomično ležali.

Ovaj mladić je izazvao tešku saobraćajnu nesreću na Ibarskoj magistrali u noć između četvrtka i petka. Tom prilikom je smrtno stradalo četiri osobe, a on je kasnije izjavio kako je popio samo jedno pivo i da zna kako nije napravio nikakav prekršaj.

Očevici koji su se u tom trenutku našli na mjestu nesreće, istakli su kako je Mihailović nakon tragedije koju je izazvao bio potpuno smiren i hladan. Svi su bili u šoku koliko se osjetio na alkohol, ali i zaprepašteni o kakvim stvarima je on tada govorio.

”Izgledao je ugruvano, ali mirno je stajao na nogama. Mještani su mu prišli i pomogli mu da izađe iz svog automobila, koji je također, bio sav uništen. Neki od nas su ga pitali, šta se desilo, kako je došlo do ovoga, a on je samo mirno odgovorio: ‘ Ne sjećam se , možda sam malo zaspao. Ne znam ni koliko sam vozio. Dešava se, jebiga!”- ispričao je jedan od očevidaca.

Saznali smo da se Nikola prije nekoliko dana vratio sa mora gdje je bio sa prijateljima, a i tamo je imao jednu saobraćajnu nesreću. Taj dan je pio mnogo kod kuće, a onda navečer izašao sa društvom u grad gdje su nastavili idalje konzumirati alkohol.