Načelnica Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo, doktorica Gordana Đorđević, koja radi u porodilištu u Vranju, istakla je kako je rođena beba 4. avgusta prošle godine, a roditelji su je ostavili u bolnici i nikada više nisu se pojavili, niti izjasnili da žele svoju bebu.

Naime, nakon što se njena majka porodila i donijela na svijet zdravu bebu, istakla je kako je ne želi i ne planira da nosi bebu sa sobom kući. Medicinske sestre koje rade na ovom odjeljenju ističu kako je beba dobro i da iz dana u dan sve bolje napreduje.

”Djevojčica je rođenja sa tri kilograma, aktivna je, vitalna, a najbitnije je i da dobro napreduje. Kada ju je majka rodila, odmah je rekla kako neće i ne može da preuzme svoje dijete, te je dan poslije poroda otpuštena i kući. Ne znamo koji je razlog zbog kojeg je majka ostavila dijete, niti zalazimo u to, jer to je posao za Centar za socijalni rad, kojeg smo odmah obavijestili o situaciji.”- rekla je doktorica Šošić.

Obzirom da je djevojčica rođena na dan Blage Marije, osoblje je odlučilo da joj ime bude Marija.

Majka koja je rodila djevojčicu ima 38. godina i ovo joj je sedmo dijete. Porodila se prirodnim pute i nije bilo nikakvih komplikacija tokom poroda.