Njena životna priča je jako teška i niko nije očekivao da joj se sve ovo izdešavalo u životu. Dvadesetosmogodišnja Milica Mešulja na početku svog života preživjela je takve grozote, kakve smo mi imali priliku samo da vidimo u filmovima.

Njena majka ostavila ju je samo pored kontejnera, a stavila je samo u kartonsku kutiju. Milica je tek sada skupila snage da sipriča sve u detalje kakve je grozote prošla u svom životu, samo zato što njena majka nije bila sposobna da je odhrani.

”Rođena sam na Kosovu 1994. godine, mjesto Gnjilane. Znam samo da me je majka ostavila u kartonskoj kutiji, pored kontejnera iako je vani bila hladna i jaka zima. Ostavila me je i otišla, a slučajni prolaznik koji se tada našao na ulici, primjetio me je i zvao policiju. Bila je subota kada me ostavila, u ulici Cara Lazara. Očigledno je željela da umrem.”- ispričala je Milica, koja danas uživa u životu i ima svoje dijete.

Roditelji koji su je usvojili nadoknadili su joj i pružili svu ljubav koju je trebala. Međutim jednog dana iznenada sve se promijenilo. Milica je rekla kako je živjela bezbrižno i lijepo do tog dana, a kada je počeo rat , ona se tog dana igrala u svojoj ulici, kada su došli njeni roditelji koji su je usvojili i rekli da nije njihovo dijete. Ubrzo je počela da traga za biološkim roditeljima. Na početku nije bilo nekog učinka, jer se radi o Kosovu, ali neki ljudi su se sjetili njene priče i dali joj ime majke.

Otkrila je kako je željela samo da je vidi i upozna, ali da sada nema nikakvu komunikaciju s njom, niti to želi. Majka joj ima drugu porodicu i djecu sa kojom uživa, a Milica je shvatila kako je nju ostavila na ulicu kako bi umrla. Možda joj ne bi bilo teško da ju je dala na usvajanje ili dom, ali ostaviti na zimi pored kontejnera, to ju je povrijedilo.