Majka kada je rodila svoju bebu i vidjel da su mu noge spojene, kao i da mu nema nosa, odlučila je da se odrekne svog djeteta i ostavi ga na milost i nemilost drugih. Međutim, Bog je poslao ovaj mladi bračni par, koji je odlučio da posvoji bebu i spasi njen život.

U Indiji je 18. marta rođen Adam koji ima tešku i rijetku deformaciju na tijelu, odnosno nema nosa, usna i nepce su rascijepljeni, prsti su mu slijepljeni, a cijele noge spojene. Roditelji nisu mogli podnijeti takvog da ga gledaju, pa su ga ostavili u bolnici i otišli.

Bebi je dijagnostikovan Bartsokas- Papas sindrom, a po naučnim istraživanjima utvrđeno je da ovakva djeca uglavnom umiru u maternici ili samo nekoliko sati poslije rođenja. U vrijeme kada se ova beba rodila, na dežurstvu je bio bračni par : medicinska sestra Jessica Poyler i psihijatar Raja. Čim su vidjeli da je dječak ostavljen, oni su odlučili da ga usvoje.

Adam je već imao nekoliko operacija tokom svog života, kako bi mu u budućnosti bio život ljepši i kvalitetniji. Imao je operaciju usana i nepceta, kao i očnih kapaka. Dječaku je omogućeno da spava sa zatvorenim očima, da može normalno jesti, dok su mu uklonjene i ciste iz ušiju i nosa. Čak su mu ljekari u jedno uho ugradili cjevčicu čime mu je omogućeno da bolje čuje.

Ali, najbitnije je od svega jeste ljubav koju on dobija svakodnevno od svojih roditelja, a sada je i veliki brat. Roditelji su istakli da je dječak jako veseo, stalno se smije, naučio je i hodati.

Kako je sve to izgledalo pogledajte na narednom videu: