Serija Gypsy Brides US jako je popularna u Americi , a bazira se na mladenkama Romkinjama koje žive na ovom kontinentu. U posljednjoj epizodi koja se emitovala na malim ekranima učestvovala je djevojčica Meri i njeni roditelji Li En i Džoa.

Meri je tom prilikom otkrila da se njeni roditelji često svađaju, jer ne mogu da se dogovore oko njenog vaspitanja. Njen otac smatra da treba da se odgaja i obrazuje van romske zajednice, dok majka podržava romski način života i želi da njena kćerka ga slijedi. Ona želi da se Meri uda, rodi djecu i brine o djeci i svojim roditeljima, dok joj otac želi da bude pisac, jer je djevojčica nekoliko puta pokazala veliko interesovanje za to.

Kada je Meri proslavila svoj deveti rođendan, tada su najviše tenzije počele rasti, jer je njena majka organizovala rođendansku proslavu, ali je ujedno željela iskoristiti priliku i da za svoju kćerku pronaše potencijalnog muža, za kojeg će je vrlo brzo udati, iako je ona maloljetna.

Njena majka je istakla kako djevojčica mora da nastavi sa tradicijom, koja je prisutna u njihovoj zajednici, te da neće uopšte biti privlačna muškarcima ako bude čekala osamnaestu godinu. Njen otac smatra da će ovako djevojčica samo sebi protratiti i uništiti život. Ujedno je istakao da neće dozvoliti da kćerku uda mladu i da sa četrnaest gdina rađa djecu, što se uglavnom dešava u romskim porodicama.

On ne želi da njegovu kćerku neki muškarac maltretira i pravi joj djecu, kada je i sama dijete i treba da se igra sa igračkama i drugom djecom, a ne da presvlači djecu.