Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

MAJKE SIPAJU ŽESTINU DECI U MLEKO, OPIJAJU IH DA BI DUŽE SPAVALA: Ljudi u neverici, ali ovu opasnu stvar rade neke majke u Srbiji! – Alternativa

Neke majke u Srbiji svojim bebama i mališanima navečer daju malo alkoholnog pića i mlijeka kako bi produžile san!

Mama na društvenoj mreži TikTok upozorila je javnost da je ovo sve češće! Objavila je kratki video u kojem je pokazala svoje izraze lica kada su joj “žene i majke rekle da će svojoj djeci noću dodavati alkohol u mlijeko kako bi produžile san”.

U komentarima nakon njezine objave, pratitelji su izrazili iznenađenje. No nije sve samo na društvenim mrežama, potvrdio nam je čitatelj.

Evo vidite da se o tome počinje javno raspravljati. Znam jednu mamu u susjedstvu koja je bila u parku i kad su se naša djeca igrala, rekla je susjedi kako je to napravila jer nije mogla ranije ustati i rekla je da će djeca brže zaspati. Bio sam šokiran, ali sam šutio. Ispričao sam to supruzi, a ona mi je rekla da je za to čula od kolegice, ali nije vjerovala – rekao nam je sugovornik.

Dr Jelena Mitrović, specijalist pedijatar iz DZ Čukarica, napomenula je da se neki postupci majki moraju prijaviti službi socijalnog rada zbog opasnosti po zdravlje djeteta.

  • Nikada ni iz kojeg razloga ne dajte alkohol dojenčadi i maloj djeci! Ranije se pričalo da se djetetu kad boli zub stavlja alkohol na desni, ali i to nije dopušteno. Alkohol ima toksično djelovanje, može djelovati sedativno na mozak dojenčadi i djece koji se još razvija, te može ozbiljno pogoršati stanje svijesti ili uzrokovati kronična oštećenja organa – rekao je dr. Mitrović i dodao:
  • Apsolutno osuđujem takve stvari, to doista ne bi trebao biti razgovor između roditelja beba i male djece, bez obzira na očekivane “pozitivne učinke” koje može imati davanje alkohola djeci.