U julu 2018. godine u Rusiji se desilo teško ubistvo, kada su tri sestre usmrtile oca dok je spavao. Nakon istrage koja je dugo trajala, ustanovljeno je kako je otac sve tri kćerke godinama psihički i fizički zlostavljao. One su ipak osuđene za ubistvo, ali to je izazvalo i veliku debatu na prostoru cijele Rusije. Preko 300 000 ljudi je potpisalo peticiju gdje su tražili da se sestre puste na slobodu.

Mihail Kačaturijan imao je 57. godina, kada se ubistvo desilo. On je pozvao svoje kćerke Angelinu, Krestinu i Mariju da dolaze kod njega, ali morale su jedna po jedna. Tada je mnogo vikao na svaku od njih , kako nisu dobro očistile kuću, te im je kao kaznu sipao biber sprej po očima.

Na osnovu istrage utvrđeno da kako je godinama bilo nasilja u porodici, odnosno da je Kačaturijan tukao svoje kćerke, sek**alno ih zlostavljao, ali i znao ih držati zatvorene u sobi danima. Ova tortura koju su svakodnevno proživljavale , bila je glavni razlog za ubistvo. O ubistvu se počelo govoriti brzo, pa su se javljali i aktivisti za ljudska prava koji su tražili da se sestre tretiraju kao žrtve, a ne kao kriminalci.

I majka ovih djevojaka bila je žrtva nasilja svog muža. Godinama je tražila pomoć od policije, čak su i neke komšije zvale policiju kada vide da je zlostavlja, ali policija nije niti jednom došla niti reagovala na njihove pozive.

Kada se desilo ubistvo majka nije živjela s njima, jer je Mihail zabranio djevojkama da imaju bilo kakav kontakt s njom.