Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Marija iz Aranđelovca ustaje u 4 ujutru, pa radi na 16 hektara njive, vozi kamion, a njena ljepota ostavlja sve bez daha! – Alternativa

Imala je lijepo jdetinjstvo sa roditeljima i dvije sestre koje su starije od nje. Išla je u treći razred osnovne škole kada se susrela sa teškom sudbinom, odnosno otac joj je iznenada preminuo i ona je preuzela njegovu ulogu, odnosno postala domaćin kuće iako je bila najmlađa među njima.

Sada je naučila da radi sve, ore njivu, sije, pa čak zna i da upravlja sa kombajnom. Najdraže joj je da vozi kamion. Marija koja živi u Aranđelovcu, otkila nam je kako od kako zna za sebe vrijeme provodi na njivi, a sada se brine i obrađuje čak 16 hekatra zemljišta.

Svako jutro ustane u četiri sata kako bi mogla da stigne sav posao uraditi. Kosi travu, kupi sijeno, vozi traktor, sad je počela da bere i razno voće i povrće kako bi njena porodica imala preko zime. Istakla je kako joj je ovo dovoljno za sreću i da u svakom poslu maksimalno uživa, a da rijetko šta uradi zbog novca. Njena majka koja ima 72. godine vodi računa o stoci, imaju mnogo živine, krave, ovce i svinje. Zajedničkim snagama pripremaju sir i kajmak, a početkom septembra i počnu praviti zimnicu i džemove.

Marija nam je otkrila da nakon očeve smrti počela je da radi nejgove poslove, kako bi zaradila sebi za školu, a kasnije joj se posao osladio i počela je da kupuje razne poljoprivredne mašine , kako bi lakše i prije završavala posao. Dok joj je i otac bio živ išla je na njivu, ali joj je bilo teško raditi bilo šta , jer je bila mala i niska. Zadnjih godina su joj mnogi savjetovali da ostavi poljoprivredu i ode u inostranstvo u potrazi za boljim poslom i životom, ali ona nije htjela.

Istakla nam je da voli svoj život i posao, i nikada ga ne bi mijenjala za nešto drugo, a naročito da bude daleko od svoje majke.