Božica Popović koja ima 46. godina a dolazi iz Pančeva, prije četiri godine ostala je bez prstiju, jer joj je mašina za mljevenje mesa sa kojom je radila isjekla prste, obzirom da je bila pokvarena. Ona je radila neko vrijeme u lokalnoj mesari. Ljekari su mogli da joj spase prste i prišiju ih, ali gazda mesnice je samljeo njene prste kako ne bi imao dokaze da se ta povreda desila na radnom mjestu.

U tom trenutku preživjela je užasne bolove, koje nikada neće zaboraviti, a ističe da ih i dan danas ima, te da ne postoji lijek koji nije probala, a niti jedan nije imao nekog posebnog učinka.

”Sve se desilo krajem februara 2017. godine oko 13 sati, kada je bio kraj radnog vremena. Nekoliko puta sam poslovođi govorila kako je mašina za mljevenje mesa koju smo svakodnevno koristili pokvarena, te da je trebamo zamijeniti ili popraviti, ali džaba sam govorila. Taj dan sam nekolik puta pokušala da otvorim mašinu, ali bilo je teško. Najzad sam uspjela, krenula sam skinuti nož i rešetku, ali nije moglo.”- započela je svoju priču Božica.

Sjećam se dobro bila je nedjelja. Taj da svakko nij trebala raditi, ali poslovođa ju je pozvao da završi posao sa mesom, kako se ono ne bi pokvarilo, jer je već neko vrijeme bilo u mašini. Iako je danima govorila poslovođi za mašinu da je u kvaru, on nije popravljao. Samo što je krenula sa rasklapanjem mašine, ona se sama uključila i pokrenula, te joj isjekla prste.

”Počela sam vrištati, uzela sam krpu koja se nalazila pored mene i zavila ruku. Bol koju sam tad osjećala bila je nesnošljiva. Sjećam se da je koleginica sa druge strane počela trčati i zvati medicinsku pomoć. Odmah su došli i odvukli me u bolnicu. Kada su ljekari htjeli da mi sašiju prste, koleginica je rekla kako je gazda samljeo ih , kako bi uništio dokaze. Ubrzo sam dobila otkaz, iako je on kriv za moju nesreću.”