Mateja Periš, mladić koji je došao iz Splita a koji je nestao dan prije Nove godine, napokon je pronađen i to 7,5 kilometara od mjesta gdje je posljednji put viđen. Njega je najprije uočila posada broda, odnosno njegovo je tijelo plutalo po Dunavu.

Na Savskom keju koji se nalazi u Beogradu bilo je posljednje mjesto gdje je uočen Mateja, dok je pronađen na Adi Huji, tek poslije pet mjeseci istrage. Mornari kada su vidjeli tijelo odmah su pozvali policiju, koji su izašli na lice mjesta i pokupili tijelo.

Podsjetimo, mladić je zajedno sa svojim prijateljima došao u Beograd kako bi proslavili Novu godinu. Imali su iznajmljen stan, a kada su se smjestili izašli su u Beton halu, a nakon toga otišli do kluba ”Gotik”. Oko 1:30 sati poslije ponoći, Mateja je iznenada napustio svoje prijatelje i trčeći otišao negdje. Prijatelji su ga tražili cijeli dan, a kada nisu uspjeli onda su pozvali i policiju. Policija je na osnovu video snimaka utvrdila da je mladić otišao do Savamali gdje je ušao u hladnu Savu.

Na snimcima se jasno vidjelo kako je on plivao u rijeci, posljednji put signal je očitan prekoputa Beton hale, kao i na Velikom ratnom ostrvu. Tijelo koje je plutalo po rijeci, odmah je povezano sa Matejom jer je na sebi imalo majicu kakvu je imao on.

Urađeni su DNK, obdukcija, kao i toksikološke analize kako bi se utvrdilo koji je glavni razlog smrti.