Djevojčica koja je pohađala Osnovu školu ”Hamdija Kreševljaković” koja se nalazi u Kaknju, trebala je na maturu da dođe obučena u haljinu, kao i mnoge njene prijateljice, ali to se nije desilo iz zaista opravdanih razloga. Naime, novac koji je trebala da potroši na kupovinu haljine preusmjerila je u drugi plan.

Ona je taj novac dala za djecu koja su oboljela od opasne i teške maligne bolesti, a tamo se pojavila u farmericama i majici sa natpisom. Željela je svima da pokaže kako se na matursko veče ne mora dolaziti u haljinima, nego da se taj novac može iskorititi kako bi se drugima pomoglo.

Njen gets je pokazao svima, da još uvijek postoje dobri ljudi, kojima je bitno da pomognu onima kojima je pomoć zaista potrebna. Mali broj zna da cijeni prave vrijednosti u životu, ali opet bitno je da ih ima. Obzirom da je nagovijestila kako je novac dala onima kojima je mnogo potrebnije, pojavili su se razni komentari na društvenim mrežama koji su reagovali na to.

Kako saznajemo od njenog oca, djevojčica nije imala pratnju na maturi, iako je bio dogovor sa jednim dječakom. Ali, kada je majka tog dječaka vidjela kako je ona obučena i da nije došla u ”prikladnoj” odjevnoj kombinaciji, rekla je kako njen sin ne može da hoda sa djevojčicom koja je prosjački obučena, te se na maturi pojavila bez haljine.

Čak je majka tog dječaka neko vrijeme djevojčicu ismijavala i ogovarala sa ostalim prisutnim. On se pita u kakvo smo mi to stanje došli kada nam je najbitnije kako su ljudi obučeni i kako izgledaju, dok se manje cijene bitnije stvari u životu.