Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Medicinska sestra na samrti otkrila užasnu istinu: ”Preko 5 000 beba sam zamijenila! Loša sam osoba, oprostite mi!” – Alternativa

Iako je nažalost ova pojava postala jako učestala na našim prostorima, naročito tokom osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća, o njoj se veoma malo govori. Nikada nećemo uspjeti otkriti sve krivce niti iskorisniti ovo do kraja, ali svakako da se trebamo truditi.

Mnogi roditelji i poslije nekoliko godina u potrazi su za svojim bebama. Uglavnom se to dešava sa onima koji su imali blizance, gdje im je rečeno kako jedna beba premine, iako nikada nisu dobili dokaz o smrti niti su mogli preuzeti tijelo te bebe. Osim što se dešavaju krađe, dolazi i do zamijene beba, tako da majke počnu potragu za svojim djetetom.

Ova užasna vijest o nestanku beba dlazi iz Zambije, nakon što je Elizabet Mveva, koja je radila kao medicinska sestra dugi niz godina, oboljela od neizlječive bolesti. Obzirom da je bila na samom kraju i osjećala je kako će uskoro umrijeti, željela je da se riješi tereta koji je nosila cijeli svoj život, pa ispričala istinu. Naime ona je rekla kako je tokom dvanaest godina svog rada u porodilištu zamijenila i ukrala preko 5 000 beba. Sve to je radila isključivo iz zabave.

”Imam tešku bolest, koja je u terminalnoj fazi i znam da ću uskoro umrijeti. Želim da se riješim svih grijehova koje sam skupila tokom života, a naročito onih koje sam svjesno uradila. Ne mogu više da krijem, radila sam to sa bebama, željela sam da se poigram i sa njihovim roditeljima.” – na kraju je priznala Elizabet.

”Na početku sam to radila iz zabave, a kasnije sam se navikla i nisam mogla da se oslobodim. Znam koliko sam tuge i bola prouzrokovala, ali molim vas da mi oprostite, ne želim da idem u pakao.”