Zime su prije bile mnogo duže i jače, snijeg bi počeo padati u novembru i zadržavao bi se do marta. Međutim, posljednjih godina nije tako, jer nismo ni osjetili šta je zima, a kako saznajemo vrijeme je da se pripremimo za hladne dane.

Prema navodima meteorologa, ova zima će da bude jaka, kakve su bile prije otprilike pet godina. Iako ljudi na našim prostorima nisu navikli na puno snijega, ove godine možemo da ga očekujemo u većim količinama, pa zato pripremite se na vrijeme, kako vam ne bi bilo hladno.

Kako saznajemo snijega će biti mnogo, ali ono što mnoge raduje jeste činjenica da će Božić i Nova godina biti okićeni i moći ćemo maksimalno da uživamo i njihovim ljepotama. Na području Alpa već je pala određena količina snijega, a iz Austrije dolazi i nama hladan zrak, koji donosi snijeg.

Austrijski meteorolozi izjavili su kako se priprema oluja Noel, koja će donijeti ogromne količine padavina na njihovim područjima, a kasnije će se početi širiti prema zemljama Balkana. Naši maleni će napokon moći da uživaju u pravim čarima zime i snijega.

Sjećate li se vi kako su izgledale zime prije!? Da li volite zimu i uživate li u njoj!?