Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

MILE KITIĆ SNAJKI POKLONIO KUĆU, A SELU ASFALT! Njegov brat otkrio kako je Mile odrastao! Niko nije znao za ove TRAUME! – Alternativa

U mjestu Cerani, koje se nalazi u Bosni i Hercegovini, rođen je Mile Kitić, koji je postao jedan od boljih pjevača na našim prostorima. On s vremana na vrijeme posjeti svoje rodno mjesto, a kako saznajemo još podavno je srušena njegova rodna kuća.

Na istom tom mjestu napravljena je nova kuća u kojoj se nalazi Bojana, Miletova snajka. Prema riječima mještana Mile često dolazi u obilazak, svi ga vole, a uvijek je veseo i veoma kulturan.

Njegov stariji brat Nemanja, istakao je kako se brinuo o svom bratu kada su im roditelji bili u Americi, te je školovao ga i na kraju postao njegov staratelj.

”Kada su mu roditelji otišli u Ameriku, Mile je imao samo 13 godina. Ja sam radio i živio u Sarajevu, pa sam došao po njega i poveo ga sa sobom. Išao je u Tehničku saobraćajnu školu, gdje je baš kao i svaki njegov prjatelj, bio jako nestašan dječak. Stalno smo se prepirali , jer nije htio da ide u školu, a ja sam mislio da to treba da uradi, jer je danas obrazovanje jako bitno. Nakon toga je otišao na muzičko obrazovanje, gdje je dosta učio sa Jocom Petkovićem. Kada je otišao na čuveni festival koji se održavao na Ilidži, imao je samo dvadesetak godina.”

”Imam jednu zanimljivu anegdotu, kada je pobjegao od kuće, jer sam mu ja govorio da treba da ide na fakultet, i da muzika nije nikakov zanimanje. On je otišao u jedan hotel i htio tu da prenoći, ali nisu mu dopuštali jer nije ima ličnu kartu, pa su na kraju ponovo pozvali mene. ”- dodao je njegov brat.