Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

MIRJANA JE PROŠLA PAKAO NA PORODU: Kravo, ne deri se, doktoru se gadi i da te pogleda, oduzećemo ti bebu, jer si UBICA! – Alternativa

Mirjana iz Beograda doživjela je pravo golgotu kada je tog dana otišla da se porodi, te je joše pet morala da provede u bolnici sa bebom. Ona tvrdi kako su se prema njoj u GAKu ”Višegradska ponašali mnogo gore, nego što bi se neko pona‚šao prema životinjama.

Iako je ovo trebala da pamti kao najljepše iskustvo u svom životu, kada je na svijet donijela bebu, ona može pamtiti samo po omalovažavanju, vrijeđanju, kao i pojavom straha za sebe i život svoje bebe. Detaljno je za jedan portal ispričala šta je preživjela i kako su se ponašali prema njoj u ovoj bolnici.

”Trudnoća mi je cijelo vrijeme bila uredna, obavljala sam pregleda u jednoj klinici koja prihvata samo najurednije trudnoće. Bila sam u domu zdravlja, a kada sam trebala da uradim ultrazvuk slali su me u Kliniku za ginekologiju i akušerstvo koje je svima poznato kao ”Višegradska”. Kada se pojavila pandemija, ja sam bila u sedmom mjesecu, i tad se u ovoj bolnici pregled čekao po nekoliko sati , iako se na vrijeme zakažemo.

Zadnji pregled je bio ctg, kada sam čekala osam sati da doktor pregleda je li sve uredu. Rekli su mi kako je sve uredno i da dođem za sedam dana. Poslije 24 sata pd pregleda, pukao mi je vodenjak i pola sata kasnije su počele i kontrakcije. Trpila sam bolove dva sata, a onda se zaputila u bolnicu gdje mi je sestra sa trijaže rekla da idem u rađaonu. Ispred ulaza u porođajni dio bila je jedna sestra koaj je neššto pisala i neko je pozvao u tom trenutku i ona mi je rekla da sačekam. 45 minuta je nije bilo. Išla sam u wc, gdje nije bilo ni sapuna ni toalet papira.

U sobi sam ležala tri sata, u to vrijeme me doktorica pregledala jedanput, a sestre obišle dva puta. Bila sam gore deset sati, kontrakcije prejake, sve učestalije, ali niko ni ne pomišlja da me porodi. Na krevetu sa počela krvariti, ostale trudnice su zvale sestre da mi pomognu, jer su se i same uplašile. ”