Jedna od najpoznatijih voditeljica na cijelom Balkanu zasigurno je Jovana Joksimović, koja je postala poznata po emisiji na Prvoj Tv, odnosno ona je sa kolegom Srđanom Predojevićem vodila jutarnji program.

Kada su dali otkaz na spomenutoj televiziji, digla se velika prašina i počele su se širiti razne priče. Nakon toga su gledaoci počeli pisati peticiju da se ovaj par vrati, a tome su se priključile i njihove kolege, jer su naveli kako su Srđan i Jovana dobri za saradnju, ali su i kvalitete osobe.

Novinari jednog portala su posjetili ulicu u kojoj živi Jovana i Željko Joksimović, te porazgovarali sa njihovim komšijama, kako bi provjerili u kakvim su odnosima sa ovim bračnim parom i da li se oni ponašaju kao normalne osobe ili su ipak ‘uzdignute’ obzirom da su popularni.

Svi su za Željka rekli kako je prijatna osoba, dok je Jovana velika suprotnost od njega, uglavnom je jako nadrdana, nervozna i arogantna, a dešava se da neće pozdraviti niti jednu osobu dok prolazi ulicom. Jako rijetko je vide prijatnu i finu.

Prije novogodišnjih praznika ova voditeljica je objavila sliku iz svog dnevnog boravnka , gdje se vidi okićena jelka sa bijelim detaljima, a ona je nekoliko puta istakla kako joj je ovo omiljena boja.