Nikola Mihailović (27), koji je u saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali ubio četveo ljudi, u tužilaštvu je priznao da je za volan sjeo pijan iako je bio svjestan mogućih posljedica.

Nikola Mihailović (27) iz Velikih Crljena, koji je pijan vozio BMW i preko 170 kilometara na sat naletio na Dacia Logan na Ibarskoj magistrali i ubio četvero mladih, saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu gdje se branio sam rekavši “da ne on ne zna kako se nesreća dogodila.”

Kako neslužbeno doznajemo, tužitelju je priznao da je bio za volanom u alkoholiziranom stanju. Ne sjećam se što je bilo prije, ali ne mogu se sjetiti detalja ni nakon nesreće. Odjednom sam ugledao svjetlo ispred sebe. Nisam ni znao da je to automobil.

Nikolina majka Zorica Mihailović izjavila je jučer za Kurir da “novine ne bi trebale pisati sve i svašta o nejnom sinu jer to njemu psihički teško pada”.

Možete pitati za mog sina u komšiluku da je on zaista fin dječak. Ljudi bi se trebali staviti u njegovu kožu i vidit kako se on osjeća, jer on ovo nije želio a ipak se mroa nositi sa tim.

Podsjetimo, u noći s četvrtka na petak dogodila se strašna tragedija. Nikola se vozio BMW-om Ibarskom magistralom do Beograda.Nesreća se dogodila nakon što je “dacia” kod Bogovađe skrenula sa sporednog puta na autocestu. Automobil je skrenuo na prilaz i krenuo u pravcu Beograda. Odmah potom iza njega je velikom brzinom pojurio BMW koji ga je s leđa udario. Gurnuo ga je 70 metara prije nego je Dacia odletjela u travu. Sudeći po silini udarca, oba vozila su smrskana do neprepoznatljivosti.